2015. július 9., csütörtök

Meggyes joghurtfagylalt

Valamikor úgy gondoltam, fagyit készíteni, ki tudja, milyen bonyolult dolog - ez így volt mindaddig, amíg elkészítettem az elsőt. Azóta ritka, amikor a nyári időszakban hiányzik a fagyasztómból a fagyi, jégkrém vagy a parfé. Meggyszezonban és kánikulában elképzelni sem lehet jobbat, mint meggyes joghurtfagylalt! Nagy előnye, hogy elkészítéséhez pillanatnyira sem kell igénybe vennünk a tűzhelyet, mert ezt a jégkrémet csak kavargatni és hűteni kell.

Hozzávalók: 50 dkg meggy, 7-8 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 3 dl joghurt, 4 dl tejszín. 

Elkészítése

1. A meggyet kimagozzuk, 3-4 evőkanál cukorral lerétegeljük, és estétől reggelig állni hagyjuk. 
2. A joghurtot kikavarjuk a maradék cukorral és vaníliás cukorral, majd belekavarjuk a meggyet a levével együtt. 
3. A tejszínt kemény habbá verjük, és lazán beleforgatjuk a joghurtos-meggyes keveréket. 
4. Dobozokba töltjük és megfagyasztjuk. 

Jó tudni! 
• Amíg a keverék megfagy, többször is kavarjuk át, hogy meggátoljuk a jégkristályok kialakulását.

Sikert a kipróbálásához,, majd jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése