Amikor bőséggel van zsenge zöldborsó, nincs jobb étel a csirkés zöldborsónál! Amúgy tapasztalatom szerint, a zöldborsó mindenféle hússal passzol, de nekem leginkább a csirkével jött be. Nagy előnye, hogy hamar elkészül, nem kell sokat időzni a nyári nagy melegekben a tűzhely körül.
Hozzávalók
30-40 dkg csirkeaprólék és belsőség, 2 csésze frissen fejtett zsengeborsó, 1 nagy fej hagyma, 1 evőkanál kacsazsír, 2-3 paradicsom, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, pirospaprika.
Elkészítése
1. A csirkeaprólékot és a belsőséget megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk.
2. A hagymát megpucoljuk, kockára vágjuk és a kacsazsíron üvegesre dinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a csirkeaprólékot és a belsőséget, borsozzuk, majd fedő alatt, többször is megkavarva zsírjára pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a frissen fejtett zsengeborsót, sózzuk, összekavarjuk és lassú tűznél, fedő alatt, időnként kevés vizet öntve alá addig pároljuk, amíg a zöldborsó megpuhul.
4. A paradicsomokat meghámozzuk, apró kockára vágjuk, a csirkés zöldborsóhoz adjuk, majd készre főzzük az ételt. Végül megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.
Jó tudni!
• A finom egytálétel bármilyen szárnyashúsból, nyúlhúsból vagy borjúhúsból elkészíthető.
• Amikor nincs friss zsengeborsó, akkor készíthetjük fagyaszott zöldborsóból is.
• Aki szereti a kaprot, petrezselyemzöld helyett kaporzölddel is fűszerezheti.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése