Még a kijárási korlátozás elején hirdettem egy játékot Főzz a "semmiből"! címmel, amelyben arra hívtam az Erdélyi ízek újdonságokkal csoport tagjait, hogy készítsenek egyszerű ételeket, olyanokat, amelyeket a legtöbb háznál lévő tartalékokból elő lehet állítani. Nos, a játék kissé ellaposodott, ezért döntöttem úgy, hogy felrázom azzal, hogy naponta nyertest hirdetek, majd hét végén a csoport dönt arról, ki legyen az adott héten az abszlút győztes. Az abszolút győztes jutalma, hogy vendégposztban közzéteszem az ételét a blogomon - így a képen Kiss Nagy Gyöngyvér ételét láthatjátok, alább pedig a receptet is megtaláljátok.
Hozzávalók
A csirkefasírthoz: 50 dkg darált csirkehús, 1 tojás, só, bors, fokhagymapor, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
A natúrburgonyához: 1 kg burgonya, só.
A sóskamártáshoz: 30 dkg sóska, 1-2 evőkanál olaj, só, cukor, 1-2 evőkanál élelmiszerkeményítő, 1-2 dl tej.
Elkészítése
A natúrburgonyához a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és egy fazékban annyi vízben, amennyi ellepi odatesszük főni. Sózzuk és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ha megfőtt, leszűrjük és tálalásig melegen tartjuk.
A csirkefasírthoz a darált csirkehúshoz hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, fokhagymaporral ízesítjük és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. A masszából pogácsákat formázunk, majd bő, forró olajban kisütjük mindkét oldalát. Tálalásig melegen tartjuk.
A sóskamártáshoz a sóskát folyó vízben átmossuk, szűrőbe téve a levét lecsepegtetjük, apróra vágjuk, majd forró olajon megdinszteljük. Közben a keményítőt elkavarjuk a tejjel, majd rátöltjük az összeroskadt sóskára, sózzuk, kevés cukorral ízesítjük és folytonosan kavargatva kiforraljuk.
Tálaláskor tányérra halmozzuk a natúrburgonyát, rátesszük a sóskamártást, majd a fasírtot.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése