Igaz, hogy ezt Molnár Réka cukrásszal Valentin-napi vacsorára ajánltuk a kisfilmben, de ez egy olyan jó tavaszias jellegű étel, amit akár a vasárnapi ebéd főételének is el lehet készíteni. Egyébként is a tavasz itt kopogtat az ajtónkon, már nyílnak a kertekben a hóvirágok - Gyergyóban is - sőt, a fiam minap gólyát fotózott a Tatár-dombnál. A szervezetünknek pedig nagy szüksége van ilyenkor a friss, üde, zöld salátára, ami a könnyű csirkemellel pompás eledel.
Hozzávalók
A sült paprikás, mozarellás csirkemellhez: 1 kicsontolt csirkemell, só, bors, 4-5 sült paprika, 1-2 mozarellagomolya, 2 dl főzőtejszín, morzsolt majoránna, bazsalikom, 1-2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál vaj.
A rukkolasalátához: 25 dkg rukkola, 1 kötés retek, 2-3 koktélparadicsom, 1 zöldhagyma, só, fűszeres olívaolaj, 1 evőkanál balzsamecet.
Elkészítése
1. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és félretesszük, amíg elkészítjük a rukkolasalátát.
2. A salátához a rukkolát átmossuk, jól lecsepegtetjük, a retket megmossuk, felszeleteljük, a zöldhagymát felkarikázzuk, a koktélparadicsomokat kettévágjuk. A zöldségeket egy tálba tesszük, összeforgatjuk, kevés sót szórunk rá, meglocsoljuk fűszeres olívaolajjal és balzsamecettel, majd összekeverjük.
3. A befűszerezett csirkemellszeleteket kevés olívaolajon fehéredésig pirítjuk. Közben kivajazunk egy tűzálló tálat és a sütőt előmelegítjük (kb. 180 fokra).
4. A csirkemellszeleteket átszedjük a kivajazott tálba, minden szelet tetejére teszünk egy sültpaprikadarabot, lelocsoljuk főzőtejszínnel és a forró sütőbe toljuk. Kb. 10 percet tartjuk a sütőben, amíg látjuk, hogy a főzőtejszín főni kezd.
5. Ekkor kivesszük, ráfektetjük a mozarellaszeleteket, sózzuk, megszórjuk morzsolt majoránnával és bazsalikommal, majd visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt megolvad.
6. Tálaláskor tányérra halmozzuk a rukkolasalátát, mellétesszük a megsült csirkemellszeleteket vigyázva, hogy a sült paprika és a sajt ne csússzon le róla. Tetszés szerint díszítjük koktélparadicsommal és karikára vágott paprikaszeletekkel.
Jó tudni!
• Molnár Réka az étel elkészítéséhez saját készítésű fűszerolajat és fűszersót használt. Ha nincs ilyen, sóval és borssal is fűszerezhetjük a húst, illetve a rukkolasalátához is használhatunk olívaolajat.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése