2020. szeptember 30., szerda

Vegyes savanyúság - Vendégposzt

 

Akik ismernek tudják, hogy nem rajongok a bolti kész- vagy félkész termékekért, vagyis igyekszem mindent magam előállítani, mert nekem így esik jól. Viszont nem tartom éppenséggel ördögtől valónak sem ugyanezeket a termékeket és ha elfogy a házi, akkor boltból vásárolom meg én is, amire épp szükségem van. A savanyúságokat is saját jól bevált receptekkel teszem el, de nem zárkózom el az újdonságoktól sem. Egy ilyen új dologra hívta fel a figyelmem szovátai Vass Annamária is, aki Picant Fix-szel, azaz fűszerezett tartósítószerrel teszi el a savanyúságait. Még nem próbáltam, de sorra kerül ez is, ha nem az idén, majd jövőre.

Hozzávalók 
  
Uborka, almapaprika, karfiol, sárgarépa, hagyma, fokhagyma; illetve a feltöltőléhez: 1 tasak Picant Fix, 1,75 l forró víz, 3 dl ecet, 15 dkg cukor. 
 
Elkészítése 
 
Az uborkát és az almapaprikát megmossuk, utóbbi szárát rövidre vágjuk; a karfiolt rózsáira szedjük; a fokhagymát, a hagymát és sárgarépát megpucoljuk, a két utóbbit karikákra vágjuk. A zöldségeket ízlésesen befőttes üvegekbe rendezzük. 
A feltöltőléhez a forró vízben feloldjuk a Picant Fix-et, hozzáadjuk az ecetet és a cukrot, majd 5 percig forraljuk és a befőttes üvegekben lévő zöldségekre töltjük. 
Az üvegeket lezárjuk, majd szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. 
  
Hasznos tudnivaló! 
 
• A Picant Fix üzletekben kapható fűszerezett tartósítószer, ami egyebek mellett sót, mustármagot, koriandert, kaprot és babérlevelet tartalmaz.

Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése