A Kamramustra játék újabb nyertes készítménye került sorra a blogolásban, ezúttal Demeter Ibolya uborkába tekert kápiapaprikája. Megvallom őszintén, számomra is érdekesnek tűnik ez a párosítás ebben a formában, egyszer biztos kipróbálom, de az nem az idén lesz, hiszen még rengeteg eltennivalóm van.
Hozzávalók 50 dkg uborka, 50 dkg paradicsompaprika vagy kápiapaprika, mustármag, koriandermag, szemes bors; illetve a feltöltőléhez: 1 l vízhez 1,5 dkg jódmenetes durva só (1 csapott evőkanál), 10 dkg cukor, 4 dl 9 fokos ecet, fél mokkáskanál nátriumbenzoát, fél mokkáskanál borkén.
Elkészítése
A zöldségeket megmossuk, az uborkát hosszában vékony szeletekre vágjuk, a paprikát kb. fél centi vastag, 3 centi hosszú darabokra vágjuk. A paprikadarabokat belegöngyöljük az uborkaszeletekbe, majd hurkapálcika segítségével egy nagyobb üvegbe rakjuk és a tetejére mustármagot, koriandermagot, valamint szemes borsot szórunk.
Elkészítjük a feltöltőlét: a vízhez hozzáadjuk a sót, a cukrot és az ecetet, felforraljuk, langyosra hűtjük, majd belekavarjuk a tartósítószereket.
A feltöltőlét ráöntjük a zöldségekre, az üvegeket lezárjuk és kamrába tesszük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése