2016. október 21., péntek

Vegyes paprikasavanyúság

Ez az a savanyúság, amit minden évben többször is elkészítek, mert az első adagot csak úgy becsemegézzük. Aztán utána készítek még egy adagot, amiből jó eséllyel jut a téli hónapokra is. Lényeg, hogy nagyon finom, egyszerű elkészíteni, ínyességét pedig a sokféle paprika adja. Nos, amíg még lehet a piacon paprikát vásárolni, ne habozzatok elkészíteni. 
Hozzávalók

1 kg paradicsompaprika, 1 kg kápiapaprika, 1 kg zölpaprika, 4-6 db csípős paprika, 0,5 kg cukor, 0,5 l ecet (9 fokos), só ízlés szerint, 1 csapott kiskanál befőzőpor. 

Elkészítése 

1. A többféle paprikát megmossuk, kicsumázzuk, majd falatnyi szeletekre vágjuk. 
2. Ahogy vágjuk a paprikát, rendre egy mély tálba rétegezzük úgy, hogy alul kerül a paprika, rá a karikára vágott csípőspaprika, majd a rétegek között ízlés szerint sózzuk. A műveletet addig ismételjük, amíg az összes paprika elfogy. 
3. Ekkor ráöntjük a cukrot és az ecetet, majd letakarva állni hagyjuk 12 órán át, közben többször is átkavarjuk. 
4. Ezután a zöldségre szórjuk a befőzőport, összekavarjuk, üvegekbe szedjük, és rátöltjük a levét. 

Jó tudni! 

• Ha megmarad a levéből, töltsük azt is üvegekbe, kitűnő fűszeres ecet téli saláták készítéséhez, levesek ízesítéséhez.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése