2016. július 5., kedd

Baconbe göngyölt csirkemáj zöldségágyon

Kissé enyhült a forróság az utóbbi napokban, így hát megkockáztattam a sütő beüzemelését, no nem hosszú időre, csak egy kis finom húsétel készítésére. Lényegében szükség hozta úgy, hogy épp ez az étel készült el, ugyanis valami mutatós, könnyű és finom étel kellett, ráadásul minél gyorsabban, mert vacsoravendégünk volt. Így esett a választás a májra, aminek adott egy kis pikáns ízt a bacon, a zöldségágy, amin megsült, pompás köretnek bizonyult. Ezzel az étellel kínáltuk meg a lányom barátját, aki épp átjött hozzánk.

Hozzávalók 

50 dkg csirkemáj, 10-15 szelet bacon, 1 nagy fej hagyma, 2 sárgarépa, 1 piros kápiapaprika, 1 alma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 paradicsom, só, bors, 1 evőkanál kacsazsír. 

Elkészítése 

1. Előbb elkészítjük a zöldségágyat. Ehhez megpucoljuk a zöldségeket, a hagymát és a paprikát karikára, a sárgarépát hasábokra, a paradicsomot és az almát cikkekre vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük. A zöldségeket rendre belerakjuk egy kacsazsírral kikent kerámiatálba, majd sózzuk, borsozzuk, és félretesszük, míg előkészítjük a májat. 
2. A májat átmossuk, véres levét papírtörlőn leitatjuk, félbe vágjuk és egyenként baconbe göngyöljük.
3. A májgöngyölegeket a zöldségágyra sorakoztatjuk, majd előmelegített (180 fokos) sütőbe tolva készre sütjük. 
4. A májgöngyölegeket a vele sült zöldségekkel együtt tálaljuk. Ízlés szerint adhatunk hozzá salátát is.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése