Gyergyói Ízőrző

Kipróbált, megbízható ételreceptek.

Oldalak

  • Főoldal
  • Saláták
  • Előételek, falatkák - hidegtálravalók
  • Húsos levesek, csorbák
  • Húsos főételek
  • Szabadtűzi ételek
  • Húsmentes ételek
  • Köretek, mártások, főzelékek
  • Kencék, sós krémek
  • Sós sütemények, pogácsák, falatkák
  • Édes sütemények, desszertek
  • Befőzés, tartósítás
  • Meskete

Befőzés, tartósítás

Befőttek

Cseresznyebefőtt
Egresbefőtt

Ételízesítők, fűszerek

Csípőspaprika-lekvár
Gulyáskrém házilag
Mustár házilag
Tárkony télire

Savanyúságok

Almapaprika és paradicsompaprika ecetben
Ánizsos savanyú uborka és cukkini
Bedobálós savanyúság
Ecetes uborka dunszt nélkül
Káposztával töltött almapaprika
Rókagomba tárkonyosan - vendégposzt
Uborkába tekert kápiapaprika - vendégposzt
Vegyes paprikasavanyúság
Vegyes savanyúság - vendégposzt


Szörpök

Fűszeres bodzaszörp

Tejsavas erjedéssel eltett zöldségek

Káposztasózás télire

Zöldségkrémek, ízesítők

Csípős ketchup
Mindent bele zakuszka


Küldés e-mailbenBlogThis!Megosztás az X-enMegosztás a FacebookonMegosztás a Pinteresten

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Főoldal
Feliratkozás: Bejegyzések (Atom)

Ízőrző üzenet

Hajdanán mifelénk, Székelyföldön a lányok kelengyés ládájába édesanyjuk egy kis füzetecskét is rejtett, benne azokkal a receptekkel, amiket a család szeretett. Tették ezt azért a gondos édesanyák, hogy ha netán lányuk elakadna főzés közben, legyen egy kis útmutató, segítség, ne kelljen mindjárt az anyóstól tanácsot kérni. Nos, hasonló megfontolásból teszem közzé ezen a blogon mindazon ételek receptjét, amiket kipróbáltam, de nem csak a lányomnak és a fiamnak ajánlom, hanem bárkinek, akinek szüksége van egy kis tanácsra a sütés-főzés terén. Itt tehát Kedves Olvasó elsősorban megbízható recepteket találsz, olyanokat, amelyeket én próbáltam ki, és úgy, ahogyan én készítem. Természetesen, ahány ház annyi szokás, nem kötelező egyetlen receptet sem betartani betű szerint, nyugodtan lehet alakítgatni, változtatni rajtuk az egyéni ízlés szerint. A receptek többsége hagyományos erdélyi étel, némelyik újragondolt változatban, egy kis "kanyarral", változtatással, de lesznek itt olyan receptek is, amelyek valahol, valamiért megtetszettek, kipróbáltam és jónak találtam. Magyarán, szívesen kalandozok más népek konyháiban is, ami pedig megtetszik, elkészítem és lejegyzem, hogy Ti is, Önök is kipróbálhassák.
Az eligazodásban segít a fejléc alatti kategorizálás, ahol a különféle fogások címszavai alatt betűrendbe szedve találják a recepteket, de lehet használni a blog keresőjét is.

Érezzék jól magukat, próbálják ki azokat a recepteket, amelyek megtetszettek és ha ízlett, rövid kommentben számoljanak be sikereikről!

A szerzői jogvédelemről

Jó tudni, hogy valamennyi itt közzétett recept megjelent már nyomtatásban akár több kiadványban is.

Figyelmeztetni szeretném mindazokat, akik annyira "szeretik" a receptjeimet és a képeimet, hogy esetenként le is másolják és közzéteszik blogjaikon, esetleg kiadványaikban, hogy ezzel törvénytelenséget követnek el. A plagizálás ugyanis büntetőjogi eljárást von maga után, magyarán a világ bármely részén szigorúan büntetik.

Igaz ugyan, hogy maga a recept nem esik szerzői jogvédelem alá, a szöveg viszont igen, és az ételről készített fotó is. Magyarán, bármelyik receptet el lehet készíteni, de ha a saját blogodon, folyóiratodban, könyvedben vagy bármilyen kiadványodban közzé akarod tenni, akkor vedd a fáradtságot, tálald ki szépen, fotózd le és írd le az elkészítési módját a saját szavaiddal! Így nem lesz gond belőle. Ha viszont a szöveg több mint 30 százalékát szó szerint lemásolod, illetve a képet közzéteszed más internetes felületen, illetve kiadványban, számolhatsz az esetleges jogi következményekkel.

Keresés ebben a blogban

Hűséges Olvasók

Blogarchívum

  • ▼  2022 (2)
    • ▼  január (2)
      • Képviselőfánk
      • Kocsonya hagymasalátával
  • ►  2021 (4)
    • ►  október (1)
    • ►  szeptember (1)
    • ►  február (2)
  • ►  2020 (52)
    • ►  december (3)
    • ►  november (4)
    • ►  október (4)
    • ►  szeptember (5)
    • ►  június (12)
    • ►  május (14)
    • ►  április (7)
    • ►  március (3)
  • ►  2017 (48)
    • ►  május (6)
    • ►  április (15)
    • ►  március (11)
    • ►  február (13)
    • ►  január (3)
  • ►  2016 (98)
    • ►  október (16)
    • ►  szeptember (9)
    • ►  július (3)
    • ►  június (10)
    • ►  május (17)
    • ►  április (14)
    • ►  március (9)
    • ►  február (2)
    • ►  január (18)
  • ►  2015 (52)
    • ►  december (10)
    • ►  november (14)
    • ►  július (9)
    • ►  június (17)
    • ►  május (2)

Címkék

áfonya ajánlat ananász apró sütemény arab konyha aszalt gyümölcsös bab bárányhús befőzés belsőség birkahús birsalma bodza borjúhús borsó böjtös brokkoli bulgur burgonya cékla cigány konyha cukorbegeteknek csalán cseresznye csicsóka csípős csirkehús csokis csorba darált húsos desszert diós disznóvágás édesburgonya egytálétel előétel eper erdei gomba esemény ételízesítő fagyi fánk feltét főétel főzelék főzőverseny füstölt hús fűszernövény gomba görög konyha grillezés gyors és könnyű gyümölcsös hagyományos hajdina hal hidegtálra húsgombóc húsvétra interjú joghurtos kacsa kamramustra kapor káposzta karácsonyra karalábé karfiol kelbimbó kelt tészta kence kenyér kolbász kosaras bál kovász köret krémes krémleves lecsó lekváros lencse leveles tészta leveleszöldség leves liba linzer lórom máj majonézes mákos mángold maradékhasznosító mártás második mediterrán konyha medvehagyma meggyes mexikói konyha mézes nyúlhús olasz konyha olcsó olvasnivaló orda orosz konyha örmény konyha összefoglaló pástétom pásztorétel pite puliszka pulykahús reggeli rizs román konyha rukkola sajtos salata saláta sárgaborsó savanyú káposzta savanyúság sertéshús snidling sós sütemény sóska sörkorcsolya sütemény sütés nélküli sütőtök szabadtűzi Szákely Konyha Magazin szalonna szalonnás szász konyha Székely Konyha Magazin szósz szörp tárkonyos tartósítás tengeri herkentyű tésztás étel tízórai tojásos torta tök török konyha túlélő kaja túró újragondolt uzsonna ünnepre vacsora vadhús vega vegetáriánus vegetériánus vendégposzt vendégváró videó vöröslaboda zakuszka zöldfűszeres zöldséges zöldségkrém zsidó konyha

Kedvenc Ízőrzőim

  • Könnyű a főzés, ha van miből!
    Lazacos tortilla sushi
    1 napja
  • Olgis kipróbált receptjei
    Puliszka, és feltét!
    1 hete
  • Gizi-receptjei. Várok mindenkit.
    Tojássaláta mascarponés tojáskrémmel.
    1 hete
  • Rozi Erdélyi konyhája
    Meggyes kevert sütemény
    4 hónapja
  • "Anya, ez isteni!...", avagy Gabojsza konyhája
    Könyvajánló: Yotam Ottholenghi - Lélek
    5 hónapja
  • Rozi erdélyi,székely konyhája
    Új kenyér ünnepére 2023
    1 éve
  • Székely Konyha
    Kapros-ordás sütemény
    2 éve
  • Tortafüggő Marisz
    Fokhagymás-zöldfűszeres tekercs
    2 éve
  • Zsanuária
    Fánkocska...
    5 éve
  • Legjobb receptjeim- avagy az étkezés összetartja a családot
    KOVÁSZOS UBORKA BEFŐZÉSE TÉLÉRE HÁROM FÉLE MÓDON
    5 éve
  • Hobbychef: gasztroblog Cogito et coquo, ergo sum!
    Receptem a Mindmegette Heti menü ajánlásában: Tejfölös cukkinikrémleves sonkával
    5 éve
  • CIRMICICA A KONYHABAN
    LECSÓS TARJA
    6 éve
  • Égigérő paszuly
    Erdélyi konyha: ordás, sóskás rántotta
    6 éve
  • Kiskanál
    Új tányérdesszertek a Central étteremben
    9 éve
  • Merre nyílik a konyhaajtó?
    Kossuth-kifli
    9 éve
  • Karcsi konyhája - Karcsi konyhája
    Palacsinta, ahogyan nagyanyáink készítették
    10 éve
  • Összes cikk - szekely-kukta.webnode.hu
    Új esemény
    11 éve
5 megjelenítése Az összes megjelenítése

Kedvenc séfjeim

  • GastroGuide
    Nagymamám lángosa a belvárosban?
  • Street Kitchen
    Juhtúrós puliszka
  • Egy szakács naplója
    Tűréshatár, avagy borul a bili
  • A kreatív Séf
    Sous-vide kisokos
  • Szultán a konyhádban
    Gránátalmás-mandulás bárány
  • Bernáth József, a séf
  • APRÓSÉF.HU - receptek képekkel

Rólam írták

  • Hobbiszakácsból lett ízlovag: megőrzik a székely konyha ízeit
  • A főzés művészet, nem munka

A hét kedvencei

  • Egresbefőtt
  • Karalábéleves húsgombóccal
  • Babgulyás
  • Székelygulyás
  • Sztracsatellás fagylalt
  • Fasírt krumplipürével és paradicsomszósszal
  • Élesztős csöröge
  • Csirkeaprólék-pörkölt
  • Rózsi néni becsinált levese
  • Hájas tészta, Rózsi néni receptje alapján

A hónap kedvencei

  • Egresbefőtt
  • Karalábéleves húsgombóccal
  • Babgulyás
  • Mákos-meggyes pite
  • Székelygulyás
  • Rózsi néni becsinált levese
  • Fasírt krumplipürével és paradicsomszósszal
  • Tárkony télire
  • Ángádzsáburleves, az erdélyi örménység ünnepi levese
  • Élesztős csöröge

A legkeresettebb receptek

  • Káposztasózás télire
  • Hájas tészta, Rózsi néni receptje alapján
  • Székelygulyás
  • Tárkonyos krumpligombócleves, ahogy "mű szoktuk"
  • Babgulyás
  • Darázsfészek diós töltelékkel
  • Karalábéleves húsgombóccal
  • Rózsi néni becsinált levese
  • Diós-mákos bejgli
  • Rădăuți-i csorba
Powered By Blogger

Magamról

Saját fotó
Alíz
Két felnőtt gyerek édesanyja, újságíró, szerkesztő, gasztroújságíró, hobbiszakács és cukrász, illetve gasztroblogger és néha megmondó/odamondó.
Teljes profil megtekintése
Állati kft. téma. Téma képeinek készítője: kcline. Üzemeltető: Blogger.