2017. március 12., vasárnap

Sütés-főzés Simonfi Ildikónál



Simonfi Ildikó kolléganőm régi motorosnak számít a sütés-főzés terén, gyönyörű tortákat és süteményeket készít, de igen jó ismerője a hagyományos konyhának is. Közelebbi barátságot egy csíkszeredai pityókafesztiválon kötöttünk, úgy kb. egy hétre rá, ahogy a Hargita Népéhez kerültem, ui. Ildikó elsők között jelentkezett, hogy segít nekem a rangos versenyen főzni. Aztán addig-addig barátkoztunk, hogy egy szép napon azzal hozakodott elő, hogy ő biza szívesen adna recepteket a Székely Konyhának leközlésre - ez jó néhány évvel ezelőtt volt. Azóta folyamatosan meglep valami újdonsággal, valami olyan ételrecepttel, ami egyszerűségében nagyszerű. Most sem bonyolította túl a dolgokat, egy hagyományos levest készített, hozzá egy egészen trendi újszerű másodikkal, és készült egy pompás desszert is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése