Na, most erre lehet, hogy sokan azt mondják, hogy az 1980-as évek retró receptje, de ez engem nem érdekel. Mert ha van szegfűgomba - márpedig van -, akkor én mindenképp készítek legalább egyszer a szezonban majonézes gombát. Ja, és nem csak szegfűgombából, hanem bármilyen más gombából, ami alkalmas erre, mert nagyon szeretem ezt az ételt friss zöldséggel.
Hozzávalók: 30-40 dkg szegfűgomba, 1 tojássárgája, 1 dl olaj, 1 kiskanál mustár, 0,5 dl tejföl, 1 kisfej hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, citromlé.
Elkészítése
1. A szegfűgombát megpucoljuk, gyorsan átmossuk; a hagymát megpucoljuk és apró kockára vágjuk; a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.
2. A szegfűgombát kevés olajon, enyhén sózva a saját levében megpároljuk, zsírjára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
3. A tojássárgájából az olajjal és mustárral majonézt kavarunk, hozzáadjuk a tejfölt, kevés citromlével, sóval és borssal ízesítjük.
4. Az időközben kihűlt szegfűgombát a majonézhez keverjük, hozzáadjuk a hagymát és a petrezselyemzöldet, majd az egészet összekavarjuk. Ha szükséges, sóval és borssal ízesítjük.
5. Ropogós fitness-kenyérrel és friss paradicsommal tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá, ha kipróbáljátok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése