2016. április 13., szerda

Füstölt sajtos tavaszi saláta

Minap valami egyszerű és könnyű vacsorára vágytam. A hűtőben találtam ezt-azt, többek közt néhány koktélparadicsomot és retket, illetve kevés salátát, kicsi füstölt sajtot, így hát összeaprítottam mindent egy tányérra, s megöntöztem egy kis öntettel. Jó vacsora lett belőle. 
Hozzávalók

A salátához: 1 fej saláta, 1 kötés hónapos retek, 5-6 koktélparadicsom, 2 zöldhagyma, 10 dkg füstölt sajt.
Az öntethez: 1 citrom leve, 1 evőkanál méz, 0,5 dl olívaolaj, só, bors, oregánó.

Elkészítése

1. A salátát folyó víz alatt átmossuk, csíkokra vágjuk, a hónapos retket és a zöldhagymát felkarikázzuk, a koktélparadicsomot cikkekre vágjuk. A felaprított zöldségeket egy tálba halmozzuk és lazán átforgatjuk.
2. A citrom levében feloldjuk a mézet és a sót, majd az olívaolajat vékony sugárban hozzácsorgatva, kis habverővel folyamatosan kavargatva szép, sima emulziót keverünk. Végül borssal és oregánóval ízesítjük, majd a salátára öntjük.
3. Tálaláskor a saláta tetejére kockára vágott füstölt sajtot teszünk.

Jó tudni!

• Ha ebből a salátából elhagyjuk a sajtot, húsételek mellé is tálalhatjuk köretként.

Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése