2016. október 29., szombat

Zöldborsófőzelék tükörtojással

Mostanság nagy divat lett újragondolni az ételeket. Nincs is ezzel különösebben semmi bajom mindaddig amíg az újragondolt étel hasonlít az eredetihez mind ízében mind állagában. Akkor kezd gondom lenni ezekkel az újragondolásokkal, amikor teljesen más étel lesz belőle, mint az eredeti, meg azt is gondolom, hogy vannak ételek, amiket egyáltalán nem kell újragondolni. Ezt a zöldborsófőzeléket viszont most újragondoltam, és a végeredménnyel fölöttébb elégedett vagyok.

Hozzávalók 

A zöldborsófőzelékhez: 50 dkg fagyasztott zöldborsó vagy egy borsókonzerv, 1 fej hagyma, 1-2 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 dl tejföl, 1 evőkanál ételízesítő, só. 
A tükörtojáshoz: 4 tojás, só, bors, olaj a sütéshez. 

Elkészítése 

1. A zöldborsót annyi vízben, amennyi épp ellepi, feltesszük főni. Hozzáadjuk az ételízesítőt és a sót, majd puhára főzzük. 
2. Közben egy evőkanál olajon megdinsztelünk egy fej apró kockára vágott hagymát. 
3. Ha megfőtt a zöldborsó, leszűrjük a levét egy edénybe, majd a borsó egyharmadát, a dinsztelt hagymát és a tejfölt turmixoljuk. Közben annyi főzőlevet adunk hozzá, hogy krémes állagú pépet kapjunk. 
4. A zöldborsópépet hozzáadjuk az edényben maradt zöldborsóhoz, összeforraljuk, és gazdagon megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel. 
5. Tálalás előtt egy serpenyőben olajat hevítünk, egyenként beleütjük a tojásokat, vigyázva, hogy a sárgája ne folyjon szét. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt addig sütjük, míg a fehérje megkeményedik, de a sárgája folyós marad. 
6. A főzeléket tányérra halmozzuk, tetejére tesszük a tükörtojást és tálaljuk. 

Jó tudni! 

• A tükörtojás sütésénél nagyon lényeges, hogy az olaj forró legyen, ellenkező esetben a tojás leragadhat a serpenyőben.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése