A minap Angela Bîrsan kolléganőm facebook-oldalán láttam ezt a mennyei desszertet, olyan kívánatos volt, hogy majdnem elcseppent a nyálam. Nem voltam rest, rögvest elkértem a receptjét, s mivel épp volt két birsalmám, el is készítettem.
Hozzávalók
2-3 birsalma, 5 dkg vaj, 4-6 kiskanál cukor, fahéjrudak.
Elkészítése
1. A birsalmát megmossuk, kettévágjuk, a magházát karalábéfúróval vagy kiskanállal kikaparjuk, helyébe pedig mogyorónyi vajat és egy-egy kiskanál cukrot teszünk.
2. Az ekképp előkészített fél birsalmákat kivajazott tepsibe sorakoztatjuk, közé pedig fahéjrudakat teszünk és előmelegített sütőben megsütjük.
3. Amikor kezd már aranybarnára sülni, a félbevágott birseket megfordítjuk, hogy egyenletesen süljön át mindkét oldaluk.
4. A sült birsalmát desszertestányérra téve tálaljuk a tepsiben összegyűlt levével együtt.
Jó évágyat!
No, ezt a variációt birsalmára még nem ismertem, főztem lekvárt, kompótot és sajtot már belőle, de ezt is ki fogom próbálni, a szerelmese vagyok a birsalmának :-)
VálaszTörlésNe sajnáld tőle a vajat, Anikó! :) A második adagra többet tettem, mint amennyit a receptben írtam és jobb lett. :)
TörlésVégül is Anikó már megfogalmazta és leírta mindazt, amit én is szerettem volna megjegyzésként itt hagyni :)
VálaszTörlés