Mivel pünkösd miatt még ma is munkaszüneti nap van a legtöbb helyen, ha nem lesz eső, érdemes kimenni a szabadba. Természetesen, ilyenkor mindig feltevődik a kérdés, mit tegyünk a tarisznyába, amit csak épp elő kell venni a kellő pillanatban, és megenni? Erre a legkézenfekvőbb válasz: szendvicset. De ha már szendvics, akkor legyen finom, és olyan, amit két-három falatban el lehet tünteni - legalábbis szerintem. Most szezámmagos csirke került bele egy kis salátával és paradicsommal.
Hozzávalók
Személyenként 2-3 kis méretű zsemle, 2-3 szelet szezámmagos rántott csirkemell, 2-3 paradicsomkarika, salátalevél.
Elkészítése
1. A zsemléket keresztben bevágjuk, vigyázva arra, hogy ne vágjuk teljesen ketté.
2. A közepébe előbb salátalevelet teszünk, majd a szezámmagos rántott csirkemellet, végül a paradicsomkarikát. Fogvájóval megszúrjuk a tetejét, hogy ne hulljon szét a zsemle.
Jó tudni!
• A szezámmagos rántott csirkemellet ugyanúgy készítjük, mint az egyszerű rántott csirkemellet, csupán a zsemlemorzsába ízlés szerint szezámmagot is vegyítünk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése