Ha egy igazi jó desszertlevest akartok enni, akkor okvetlenül próbáljátok ki ezt az eperkrémlevest. Igazából, amolyan hirtelen felindulásból készítettem, mert kívántam valami levest, csak épp időm és kedvem nem volt a zöldségpucoláshoz - van ez így jobb családoknál is -, de volt néhány szem eprem. Így hát leves lett belőle, és nem is akármilyen.
Hozzávalók
A leveshez: 10-15 szem eper, cukor ízlés szerint, fél citrom leve, kevés citromhéj, 1 tasak vaníliás cukor, fél dl főzőtejszín, 1 csapott kiskanál élelmiszer-keményítő, pici só.
A habgaluskához: 1 dl tejszín, porcukor ízlés szerint.
Elkészítése
1. Az epret megpucoljuk, leszárazzuk és késes aprítóban pépesre zúzzuk. Feltöltjük hideg vízzel, belefacsarjuk a citrom levét és felforraljuk.
2. Amikor már fő a leves, pici sót teszünk bele, ízlés szerint cukrozzuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és körömnyi citromhéjat, majd ismét felforraljuk.
3. Közben a főzőtejszínt elsodorjuk az élelmiszer-keményítővel, kevés forró levessel hígítjuk, majd sűrítjük a levest.
4. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, és tálaláskor, habzsák segítségével csinos rózsákat nyomunk a leves tetejére.
Jó tudni!
• Igazi tejszín hiányában növényi tejszínnel is elkészíthető.
Jó étvágyat!
Nálunk rendszeresen van mindenféle gyümölcsből, egyszerűen imádom, én oetker tejszín vagy vaníliapudingporral szoktam sűríteni, nyáron a hőségben jól behűtve valami isteni :-)
VálaszTörlésRégebb csináltam én is vaníliapudinggak, de egy ideje áttértem az élelmiszerkeményítőre, mert annak nincs semmilyen mellékíze. :)
Törlés