2017. február 27., hétfő

Brokkolis tagliatelle

A minap a lányom főzött finom, húsmentes ebédet, méghozzá olaszosat. Mindig szeretem, ha a gyermekeim főznek, s nekem csak annyi a dolgom, hogy az asztal mellé üljek. Ez a brokkolis tagliatelle viszont annyira jóra sikeredett és olyan szépen tálalta, hogy gondoltam, megosztom nagyobb közönség előtt is.

Hozzávalók 

20 dkg tagliatelle-tészta, 4-5 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 1 brokkoli, 1 közepes cukkini, maréknyi bébispenót, 2 dl paradicsomlé, 1 dl főzőtejszín, só, bors, bazsalikom, 6-7 koktélparadicsom, 1 csokor petrezselyemzöld, parmezán. 

Elkészítése 

1. A zöldségeket megpucoljuk, a fokhagymát finomra zúzzuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a cukkinit kockára vágjuk, a koktélparadicsomot négybe vágjuk, a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk. 
2. Egy nagy serpenyőben az olívaolajon megdinszteljük a fokhagymát, hozzáadjuk a brokkolit, a bébispenótot, majd a cukkinit, sózzuk, borsozzuk, és kevés vizet öntve alá roppanósra pároljuk az egészet. 
3. Amikor már roppanósra párolódtak a zöldségek, beletöltjük a paradicsomlét, a főzőtejszínt, gazdagon megszórjuk bazsalikommal és összefőzzük. 
4. Közben a tagliatellet al dentere, vagyis roppanósra főzzük. 
5. Végül beletesszük a koktélparadicsomot is, illetve az al dentere főtt tagliatellet és az egészet összerotyogtatjuk. 
6. Tálaláskor megszórjuk finomra aprított petrezselyemzölddel és parmezánt reszelünk rá.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése