2016. június 20., hétfő

Csirkés zöldborsó

Amikor bőséggel van zsenge zöldborsó, nincs jobb étel a csirkés zöldborsónál! Amúgy tapasztalatom szerint, a zöldborsó mindenféle hússal passzol, de nekem leginkább a csirkével jött be. Nagy előnye, hogy hamar elkészül, nem kell sokat időzni a nyári nagy melegekben a tűzhely körül.

Hozzávalók

30-40 dkg csirkeaprólék és belsőség, 2 csésze frissen fejtett zsengeborsó, 1 nagy fej hagyma, 1 evőkanál kacsazsír, 2-3 paradicsom, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, pirospaprika. 

Elkészítése

1. A csirkeaprólékot és a belsőséget megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk. 
2. A hagymát megpucoljuk, kockára vágjuk és a kacsazsíron üvegesre dinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a csirkeaprólékot és a belsőséget, borsozzuk, majd fedő alatt, többször is megkavarva zsírjára pirítjuk. 
3. Hozzáadjuk a frissen fejtett zsengeborsót, sózzuk, összekavarjuk és lassú tűznél, fedő alatt, időnként kevés vizet öntve alá addig pároljuk, amíg a zöldborsó megpuhul. 
4. A paradicsomokat meghámozzuk, apró kockára vágjuk, a csirkés zöldborsóhoz adjuk, majd készre főzzük az ételt. Végül megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel. 

Jó tudni! 

• A finom egytálétel bármilyen szárnyashúsból, nyúlhúsból vagy borjúhúsból elkészíthető. 
• Amikor nincs friss zsengeborsó, akkor készíthetjük fagyaszott zöldborsóból is. 
• Aki szereti a kaprot, petrezselyemzöld helyett kaporzölddel is fűszerezheti.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése