2016. június 4., szombat

Sárgarépafőzelék

Kicsit leragadtam a főzelékeknél, de nem bántam meg, mivel sokféle finom főzeléket készítettem az elmúlt időszakban. Némelyiket feltéttel együtt fényképeztem le, másikat anélkül, de olyan is akadt, amelyiket is-is. A képen látható sárgarépafőzelékből például kétféle fotó készült, a képen simán a főzelék látható, de lesz olyan fotó is, amelyiken feltét is van. Ez a főzelék is természetesen az újragondoltak közé tartozik mivel ebben sincs sem rántás sem habarás.
Hozzávalók

2 kötés sárgarépa, 1-2 cikk fokhagyma, só, 1 dl natúr joghurt, citromlé, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál olaj.

Elkészítése

1. A sárgarépát megpucoljuk, a vastagabb részeit karikára vágjuk, és a vajon megpároljuk.
2. A sárgarépa vékonyabb részeit is feldaraboljuk és az olaj-vaj keveréken hirtelen megpirítjuk, figyelve, hogy ne égjen meg. Feltöltjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, sózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és lassú tűzön puhára pároljuk.
3. Ha megfőtt a sárgarépa, leszűrjük, a levét egy edényben felfogjuk, a többit a joghurttal botmixerrel pürésítjük.
4. Annyi főzőlevet öntünk hozzá, hogy krémes állagú legyen, beletesszük a karikára vágott, lepirított sárgarépát, kevés citromlével savanyítjuk, és összeforraljuk.
5. Bundáskenyérrel tálaljuk, de húst is adhatunk hozzá feltétnek.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése