2015. november 14., szombat

Rozmaringos kacsacomb párolt vöröskáposztával

Igaz, hogy november a liba hónapja, de ha nincs libacomb, a kacsacomb is megteszi. Sőt! Isteni ünnepi vacsora lehet rozmaringosan, vele sült zöldségekkel és párolt vöröskáposztával, de bármilyen ünnepi ebéd főfogásaként is megállja a helyét. 

Hozzávalók 

A rozmaringos kacsacombhoz: 4 kacsacomb, só, bors, 1-2 rozmaringágacska, fokhagymapor, 1 fej hagyma, 1 sárgarépa, 1-2 alma, 1-2 dl száraz fehérbor. 
A párolt vöröskáposzta: 1 kis fej vöröskáposzta, 1-2 evőkanál kacsazsír, 1 evőkanál cukor, 1-2 evőkanál ecet, só, bors, őrölt kömény ízlés szerint. 

Elkészítése 
1. A kacsacombot megtisztítjuk az esetleges tokoktól, megmossuk, törlőpapírral leitatjuk, a vastagabb, zsíros részét négyzet alakban éles késsel bemetsszük, sózzuk, borsozzuk, meghintjük fokhagymaporral. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát és a sárgarépát karikára vágjuk. Az almát megmossuk és héjastól négybe vágjuk, a magházát kivesszük. A vöröskáposztát nagy kockára vágjuk. 
2. A kacsacombot egy serpenyőben előbb a bőrös felén, aztán a másik oldalán is megpirítjuk. 
3. A kacsacomb kiolvadt zsírjával kikenünk egy tepsit, belefektetjük a kacsacombokat, köréje szórjuk a sárgarépa- és hagymakarikákat, valamint az almacikkeket; teszünk a tepsibe még egy-két rozmaringágacskát és aláöntjük a fehérbort. Alufóliával lefödjük és előmelegített sütőben megsütjük.
4. Amíg a kacsacomb sül, elkészítjük a párolt vöröskáposztát: a kacsazsírban karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, kevés ecetet adunk hozzá, és fedő alatt lassú tűzön a saját levében megpároljuk. 
5. A sült kacsacombot a párolt káposztával és a vele együtt sült zöldséggel tálaljuk. 

Jó tudni! 
• A kacsacomb sütéséhez nem kell zsír, mert a saját, azonnal kiolvadó zsiradékja bőven elég a sütéshez.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése