2020. április 26., vasárnap

Csirkefasírt natúrburgonyával és sóskamártással - vendégposzt

Még a kijárási korlátozás elején hirdettem egy játékot Főzz a "semmiből"! címmel, amelyben arra hívtam az Erdélyi ízek újdonságokkal csoport tagjait, hogy készítsenek egyszerű ételeket, olyanokat, amelyeket a legtöbb háznál lévő tartalékokból elő lehet állítani. Nos, a játék kissé ellaposodott, ezért döntöttem úgy, hogy felrázom azzal, hogy naponta nyertest hirdetek, majd hét végén a csoport dönt arról, ki legyen az adott héten az abszlút győztes. Az abszolút győztes jutalma, hogy vendégposztban közzéteszem az ételét a blogomon - így a képen Kiss Nagy Gyöngyvér ételét láthatjátok, alább pedig a receptet is megtaláljátok.
Hozzávalók 

A csirkefasírthoz: 50 dkg darált csirkehús, 1 tojás, só, bors, fokhagymapor, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa, olaj a sütéshez. 
A natúrburgonyához: 1 kg burgonya, só. 
A sóskamártáshoz: 30 dkg sóska, 1-2 evőkanál olaj, só, cukor, 1-2 evőkanál élelmiszerkeményítő, 1-2 dl tej. 

Elkészítése 

A natúrburgonyához a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és egy fazékban annyi vízben, amennyi ellepi odatesszük főni. Sózzuk és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ha megfőtt, leszűrjük és tálalásig melegen tartjuk. A csirkefasírthoz a darált csirkehúshoz hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, fokhagymaporral ízesítjük és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. A masszából pogácsákat formázunk, majd bő, forró olajban kisütjük mindkét oldalát. Tálalásig melegen tartjuk. A sóskamártáshoz a sóskát folyó vízben átmossuk, szűrőbe téve a levét lecsepegtetjük, apróra vágjuk, majd forró olajon megdinszteljük. Közben a keményítőt elkavarjuk a tejjel, majd rátöltjük az összeroskadt sóskára, sózzuk, kevés cukorral ízesítjük és folytonosan kavargatva kiforraljuk. Tálaláskor tányérra halmozzuk a natúrburgonyát, rátesszük a sóskamártást, majd a fasírtot.

Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése