2016. május 3., kedd

Eperkrémleves habgaluskával

Ha egy igazi jó desszertlevest akartok enni, akkor okvetlenül próbáljátok ki ezt az eperkrémlevest. Igazából, amolyan hirtelen felindulásból készítettem, mert kívántam valami levest, csak épp időm és kedvem nem volt a zöldségpucoláshoz - van ez így jobb családoknál is -, de volt néhány szem eprem. Így hát leves lett belőle, és nem is akármilyen.

Hozzávalók

A leveshez: 10-15 szem eper, cukor ízlés szerint, fél citrom leve, kevés citromhéj, 1 tasak vaníliás cukor, fél dl főzőtejszín, 1 csapott kiskanál élelmiszer-keményítő, pici só.
A habgaluskához: 1 dl tejszín, porcukor ízlés szerint.

Elkészítése

1. Az epret megpucoljuk, leszárazzuk és késes aprítóban pépesre zúzzuk. Feltöltjük hideg vízzel, belefacsarjuk a citrom levét és felforraljuk.
2. Amikor már fő a leves, pici sót teszünk bele, ízlés szerint cukrozzuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és körömnyi citromhéjat, majd ismét felforraljuk.
3. Közben a főzőtejszínt elsodorjuk az élelmiszer-keményítővel, kevés forró levessel hígítjuk, majd sűrítjük a levest.
4. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, és tálaláskor, habzsák segítségével csinos rózsákat nyomunk a leves tetejére.

Jó tudni!

• Igazi tejszín hiányában növényi tejszínnel is elkészíthető.

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Nálunk rendszeresen van mindenféle gyümölcsből, egyszerűen imádom, én oetker tejszín vagy vaníliapudingporral szoktam sűríteni, nyáron a hőségben jól behűtve valami isteni :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Régebb csináltam én is vaníliapudinggak, de egy ideje áttértem az élelmiszerkeményítőre, mert annak nincs semmilyen mellékíze. :)

      Törlés