2016. január 26., kedd

Tárkonyos krumplisaláta

Kicsit retrós, kicsit az 1980-as éveket idéző, de változatlanul finom és jó ez a saláta. Főleg olyankor szoktam készíteni, ha a vasárnapi húslevesből maradt marhahússal nem tudok, mit kezdeni.

Hozzávalók

A krumplisalátához: 1 kg héjában főtt burgonya, 30 dkg levesben főtt marhahús, 1 nagyfej hagyma, 1 evőkanál tárkony, só, bors. 
Az öntethez: 1 nyers tojássárgája, 1 dl olaj, 1 dl tejföl, 1 kiskanál mustár, citromlé, pici só és porcukor. 

Elkészítése 

1. A krumplit meghámozzuk, tetszés szerint kockára vagy karikára vágjuk; a hagymát megpucoljuk és karikára vágjuk; a húst kockára vágjuk; a tárkonyt finomra aprítjuk. 
2. A hozzávalókat egy tálba tesszük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és lazán összekavarjuk. 
3. Elkészítjük az öntetet: a tojássárgájából az olajjal és a mustárral majonézt kavarunk, hozzáadjuk a tejfölt, kevés sóval, citromlével és porcukorral ízesítjük. 
4. Az öntetet a tálban lévő krumplira öntjük, lazán összeforgatjuk, és tálalásig hűtőben tartjuk.

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Jó, hogy felidézted a '80-as évek - valóban egyik népszerű kajáját! Én ki fogom hagyni belőle a hagymát, a szerkeszőségben, - ahol dolgozom, elég szorosan ülünk egymás mellett - és marhahús helyett sonkával gyarapítom. Köszi, Alíz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet ezt variálni sokféleképpen. :) Örülök, hogy tetszik. :)

      Törlés