2020. május 5., kedd

Békaszáj - vendégposzt

Még tart a karantén é s folytatódik a Főzz a "semmiből"! játék is. A múlt heti kiírás abszolút győztese pedig egy sütemény lett, nem véletlenül, hiszen ennél egyszerűbb, kevesebb hozzávalóból készülő süti aligha akad. A képen látható békaszáj nevű süteményt pedig Horváth Ildikó készítette. 
Hozzávalók 

60 dkg liszt, 30 dkg zsír, 5 evőkanál víz, 3 evőkanál ecet, csipetnyi só; illetve kemény lekvár és vaníliás porcukor. 

Elkészítése 

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, a sót, az ecetet és a vizet, majd összegyúrjuk. A tésztát átlátszó fóliába csavarjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap pohárral vagy fánkszúróval kivágjuk, közepébe kemény lekvárt teszünk, és összehajtjuk – így lesz a formája hasonló a béka szájához. Az összehajtott tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Miután megsült, még melegen, vaníliás porcukorba forgatjuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése