2020. június 15., hétfő

Tárkonyos bableves - Vendégposzt

Ezt a pompás levest Balassy Antónia készítette, és ezzel együtt immár a második vendégposzt szerzője is. Antóniáról írtam már egy korábbi posztban, akkor egy remek gombapaprikást készített puliszkával. Most viszont a Zöldfűszerrel ízesebb az étel! játék győztese lett a finom bablevesével a múlt héten az Erdélyi ízek újdonságokkal csoportomban. A játék szabályai szerint, azt az ételt, amelyik a legtöbb lájkot gyűjti be, közzéteszem a blogomon. 

Hozzávalók 

50 dkg szárazbab, 1 közepes hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 húsos paprika, 2 sárgrépa, 2 közepes paradicsom, 15-20 dkg sonka, só, bors, 1 csokor friss tárkony, 2 evőkanál tejföl, ecet és cukor, ízlés szerint. 
  
Elkészítése 

A babot előző este megpucoljuk, megmossuk és hideg vízben beáztatjuk. Másnap megpucoljuk a többi zöldséget, felkockázzuk és a babbal együtt hideg vízben főni tesszük. Közben a sonkát is felkockázzuk – kb. 2x2 centis darabokra – majd a leveshez adjuk. Így főzzük kb. másfél órát, és ha a bab már puha, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt és még 10 percig főzzük. Ezután kevés ecettel és cukorral ízesítjük, majd levesszük a tűzről az ételt, és a tejföllel behabarjuk.

Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése