2020. május 19., kedd

Tojásfasírt - vendégposzt

A Főzz a "semmiből"! játék utolsó fordulóját - amely az Erdélyi ízek újdonságokkal csoportomban zajlott - Bíró Sára, az egyik kedves bloggertárs nyerte megosztva egy Kastal Katalinnal, akinek a receptje csütörtökön fog megjelenni a blogon. Úgy gondolom, hogy a képen látható tojásfasírt egy olyan étel, ami sokat elárul a készítőjéről. Sára blogján ugyanis rengeteg egyszerű, praktikus, jó ízű ételt lehet találni, de külön oldalon foglalkozik az egészséges életmóddal is, tanáccsal ellátva azokat, akik kérdéseikkel felkeresik. Érdemes tehát felkeresni és kicsit beleolvasgatni a Keva Blogba, de vigyázzatok, mert ottragadhattok, s úgy jártok, mint én: elkezdtek egy blogbejegyzést délután, majd öreg este befejezitek. Az eredeti receptet itt olvashatjátok, de alább én is leírtam.
Hozzávalók 

3 tojás, 5 dkg füstölt sajt, 2 evőkanál apró szemű zabpehely, 1 kis fej hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 cikk fokhagyma, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, olaj, a sütéshez. 

Elkészítése 

Két tojást egy tányérban habosra felverünk, hozzáadjuk az apró kockára vágott sajtot, majd kevés olajon egy serpenyőben megsütjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a rántottánk, kisebb darabokra tépkedjük, egy másik tálba rakjuk, beletörjük a harmadik, nyers tojást, belereszeljük a hagymát és a fokhagymát, a finomra aprított petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk és annyi apró szemű zabpelyhet keverünk bele, hogy könnyen formázható masszát nyerjünk. A masszából diónyi golyókat formázunk, meghempergetjük zsemlemorzsában, majd bő forró olajban kisütjük – papírtörlőre szedjük, hogy a fölösleges zsiradékot leitassuk. 
Főzelékek feltétjeként vagy magára friss salátával tálaljuk. 

Hasznos tudnivaló! 

• Ha netán híg lenne a massza, keverhetünk hozzá kevés zsemlemorzsát.

Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése