2020. május 20., szerda

Csirketorta - Vendégposzt

Megint vendégposzt következik, méghozzá egy kedves, régi, városombéli ismerősöm, Mayer Farkas Ildikó csirketortája, ami többek tetszését elnyerte. Mi tagadás, az enyémet is, ezért blogolom be.
Hozzávalók 

1 csirkemell, 15-20 szelet bacon, 15-20 dkg félkemény sajt, 3 tojás, 1 evőkanál tejföl, 2-3 evőkanál liszt, só, bors. 

Elkészítése 

A csirkemellet kb. félujjnyis szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és felhasználásig félretesszük. A sajtot lereszeljük és egy tányérba tesszük, a tojásokat egy másik tányérban felverjük a tejföllel, egy harmadikba pedig belerakjuk a lisztet. Egy tűzálló edényt kibélelünk baconnal úgy, hogy a szélei az oldalain lelógjanak. A befűszerezett csirkemell-szeleteket egyenként lisztbe, tojásba, majd reszelt sajtba mártjuk és a baconnal bélelt edénybe sorakoztatjuk. A rétegek közt még megszórjuk reszelt sajttal. Ha elfogyott a hozzávalónk, az edény szélein lelógó bacon-szeleteket ráhajtjuk a közepére, majd 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése