2020. május 21., csütörtök

Tejbegríz - Vendégposzt

Íme a Főzz a "semmiből"! játék utolsó fordulójának győztes étele a képen látható tejbegríz, amit Kastal Katalin készített. Úgy érzem ez az étel méltó befejezése ennek a játéknak, hiszen ennél egyszerűbb, ennél kevesebb hozzávalóból készülő étel nem sok van. Jövő héten már az újabb játék győztes ételei jelennek meg vendégposztként a blogomon, természetesen tarkítva a saját ételeimmel. A játékról bővebben a Facebook-oldalamon olvashattok, az erről szóló bejegyzésben, illetve ha részt kívántok venni benne, akkot csatlakozzatok az Erdélyi ízek újdonságokkal csoportomhoz.
Hozzávalók 

5 dl tej, 3 evőkanál cukor, 5 evőkanál gríz; illetve a tetejére: cukor, kakaó, meggybefőtt. 
  
Elkészítése 

A tejet egy edényben forrni tesszük, ha felfőtt, hozzáadjuk a cukrot, majd folyamatosan kavargatva belecsurgatjuk a grízt is. Még néhány percig kavargatva forraljuk míg besűrűsödik, majd tányérokba töltjük, megszórjuk cukorral és kakaóval, illetve meggybefőttel díszítjük. Reggelire vagy vacsorára tálaljuk. 

Hasznos tudnivaló! 

• Kakaó és meggybefőtt helyett megszórhatjuk fahéjjal, friss gyümölccsel, de akár más lekvárt és szörpöt is használhatunk. 
• A megadott mennyiség két személynek elegendő.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése