2020. május 6., szerda

Cukkinispagetti töltött gombával - vendégposzt

Egy kedves szölőfalumbeli régi ismerős felnőtt lánya is nagyon ügyeskedik a konyhában, ez az étele pedig kifejezetten megtetszett nekem. Az egyszerű, egészséges és nagyon kevés alapanyagból összerakható ételt Tódor-Ciuche Andrea készítette. Próbáljátok ki, nagyon ígéretes kombináció!
Hozzávalók 

2 cukkini, 12 csiperke, 1-2 evőkanál olívaolaj, házi túró, sonka vagy bacon, só, bors, fűszerkömény. 

Elkészítése 

A cukkinit alaposan megmossuk, majd megfelelő eszközzel vékony szálasra csíkozzuk, mint amilyen a spagetti. A gombát megpucoljuk, a kalapokat megtöltjük apró kockára vágott sonkával vagy bacon-nel és házi túróval, majd tepsibe sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A gombaszárakat a felcsíkozott cukkinihez adjuk, majd az olívaolajon megpároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel. Tálaláskor tányérra halmozzuk a cukkinispagettit, és mellérakjuk a megsült gombafejeket. Tejfölt is adhatunk hozzá.

Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése